Toidumängud

 

Kas sa tead, milleks saab tärklist peale kastme valmistamise veel kasutada? Millised toiduained ja millises koguses sisaldavad tärklist? Miks on tärklis toidutööstuse ja biotehnoloogia jaoks oluline aine? Mille järgi teda looduses ära tunda? «Toidumängude» töötoas katsetades saame vastused nendele küsimustele.


Töötuba kestab 30 minutit ja maksab näitusepileti olemasolul 3 €/in.

Töötuppa mahub korraga kuni 30 huvilist.

Töötuba teeme ainult ettetellimisel ning gruppidele alates 12 inimest!

Töötuba on raskusastmelt kohandatav erinevatele kooliastmetele.

Töötuba sobib hästi eriti säästva eluviisi teemade õppimiseks või kinnistamiseks.

Töötoas lõimitakse omavahel keemia, bioloogia, inimeseõpetus ja ka kodundus.



Töötoa sisukirjeldus
1.–3. klasside õppekavaga haakub töötuba selliste teemade kaudu nagu tervisliku toitumise põhimõtted, hügieen ja inimese elukeskkond. Õpime hüpoteese püstitama ja neid kontrollima. Teeme lihtsamaid katseid ja saame teada, kuidas tuvastada tärklise olemasolu toiduainetes.

4.–6. klasside õppekavaga haakub töötuba selliste teemade kaudu nagu tervislikud eluviisid ja jätkusuutlik areng. Õpime hüpoteese püstitama ja neid kontrollima. Teeme lihtsamaid katseid ja saame teada, kuidas tuvastada tärklise olemasolu toiduainetes.

7.–9. klasside jaoks ühendab töötuba teadmisi loodusõpetuse, bioloogia ja keemia valdkonnast. Uurime ainete lahustuvust vees, saame teada, mis taimed sisaldavad tärklist ja kus nad seda talletavad. Samuti tuleb juttu sellest, mis on vastutustundlik tarbimine ja kuidas saab tärklist kasutada biopakendite valmistamisel.


Töötoas kasutatavad mõisted: mikroorganismid, amülaas, demograafiline plahvatus, tärklis.